D24

June 24, 2009 at 2:14 pm (Uncategorized)

Bulan ni memang Izzat tak berkesempatan nak update ape2 kat blog Izzat ni..haih..agak bz..tapi dari tak update ape2..elok le Izzat update sikit ni haa..huhuhu..
Sekarang ni kan tengah musin Durian..huih..tak sabar rasanye nak p Karnival Makan Durian..huhuhu..ada ke..??ntah..ada kawan bagitao hari tu ada..kalau ada..memang Izzat sental abes..lame da x layan durian ni..nak2 dapat yang D90..eh..silap2..huahuahua..D24 laaa..
Dulu masa kecik2..salu kat kampung Opah..kalau tengah musim jek..sure semua p kat kebun tu..usha2..kot2 ada durian..sekarang ni..kebun pun da takde..da bikin rumah..haih..rindu masa zaman kecik2 dulu..

Huih..sape yang tak makan durian ni..memang rugi laa..hilang satu nikmat dunia..mwahaha..erm..tapi..betol ke orang cakap..kalau makan durian banyak2..panas badan..??haih..aku makan lek jek..xda plak panas..pelik2..tapi ape2 pun..durian memang best! Oke!

Haaa..ni Izzat kasik korang semua layan cikit lagu fav Izzat masa kecik2 dulu..huhuhu…harap korang terhibur dan terasa nak makan durian..ahahaha…layaannnnnn..zaaaasssssS~

nota jari : kepada Cik Ninnah Shafawati..nanti balek kampung..bawak2 laa durian lebey cikit..kalau buleh..try2 laa carik yg D90 punye..eh silap lagi..D24..haa..Oke!

Izzat Ismail
Duriangrapher

Advertisements

Permalink 5 Comments

Solemnization of Shida & Zamani | Andalas,Klang

June 11, 2009 at 3:25 pm (Uncategorized)

IMG_6842

Event : Solemnization of Shida & Zamani
Venue : Andalas,Klang,Selangor
Date : 10th May 2009
Pictures by Izzat Ismail

Fuhh..hampir terlupa nak upload gamba dorg ni..naseb laa Izzat godek2 gamba..ternampak..haih..sori ek Shida & Zamani coz lambat upload gamba korang kat blog Izzat ni haa..huhuhu..harap korang happy2 selalu selepas bergelar suami isteri..Oke..kasi layan ini gambar Oke!

IMG_6780

IMG_6781

IMG_6762

IMG_6830

IMG_6835

IMG_6824

Kepada Shida & Zamani..Izzat nak ucapkan selamat berbahgia hingga ke akhirnya..

nota jari : tele oh tele..bila mao beli..??

Izzat Ismail | Pictures
Inquiry : izzat.ismail[at]bigeyesstudio.com
Contact : 019.616.9808 | 017.318.7013
YM ID : ninjad08[at]yahoo.com

Permalink 13 Comments

Majlis Hi-Tea Hari Ibu 2009

June 9, 2009 at 9:57 am (Uncategorized)

IMG_7082

Event : Majlis Hi-Tea Hari Ibu 2009-PERKIM Cawangan Wanita Ulu Kelang
Venue : Grand Ballroom,Hotel Flamingo,Ampang,Selangor
Date : 16th May 2009
Pictures by Izzat Ismail

Salam semua..lame da x update blog ni..ni update pun gambar lame..huhuhuh..tapi takpe..nak update gak..erm..Oke..majlis ni di anjurkan oleh Perkim cawangan wanita Ulu Kelang..kehadiran pada hari tu amat memberansangkan..dengan kehadiran VVIP dan artis2 pada petang itu..membuatkan majlis ni lebey sempurna lagi..Majlis Hi-Tea ni dirasmikan oleh YTM Tungku Panglima Besar Dato’ Seri Tungku Puteri Intan Safinaz Binti KDYMM Tungku Sultan Haji Abdul Halim Mu’adzam Shah. Oke..mari layan gambar bersama..huhuhuh

IMG_7052

IMG_7016

IMG_7031

IMG_7021

IMG_7040
gambar kenang-kenangan wanita2 Perkim

IMG_7032

IMG_7044
sebelom nak masuk dewan..kena tunjuk dulu kad jemputan..huhuhu

IMG_7026

IMG_7028
Oke..lepas da tunjuk kad..boleh laa tengok tempat duduk masing2 kat mane..senang..semua da teratur..

IMG_7047

IMG_7049
Artis yang hadir pada petang tu..Rebecca Nur Islam(kalau tak silap laa)

IMG_7066
waaa..dapat gak bertentang mata dengan Camelia..terus tak tido malam hari tu..ehehehe

IMG_7005

IMG_7050
Oke..lepas da bagi kad tadi..da tengok kat board tadi kat mane tempat duduk..barulah bley masuk…

Izzat Ismail | Pictures

IMG_7113

IMG_7115
persembahan yang mantop dari Aishah yang mendendangkan 3 buah lagu pada petang tu

IMG_7078
yang ni plak penari2 masa ada Pak Arab ni menyanyi..layan babe!

IMG_7080
pemenang Ikon Wanita pada petang tu

IMG_7138
haa..masa ni majlis da abes daa..sebelom balek..sempat lagi si Rebecca ni senyum manis kat Izzat..alahaii..so sweet~

nota jari : ahahaha…sori laa kalau Izzat menggedik lebey kat entry ni..mwahaha

Izzat Ismail | Pictures
Inquiry : izzat.ismail[at]bigeyesstudio.com
Contact : 019.616.9808 | 017.318.7013
YM ID : ninjad08[at]yahoo.com

Permalink 15 Comments

Sudah Jatuh Di Timpa Tangga

May 27, 2009 at 12:24 pm (Uncategorized)

Sudah jatuh di timpa tangga..
erm..
sama kan dengan tajuk kat atas tu..
erm..
tu laa dia..
baru jek 2 hari lepas Bahan masuk wad..
tadi (8:16pm) Izzat di kejutkan plak dengan berita yang awek kesayangan Izzat kena stroke(betol ke eja ni)
haih..
makin tak keruan jadinye..
duduk pun da tak betol da atas kerusi ni..ada jek tak kenanye..
serabut..tension..fikiran bercelaru..segala macam semua ada sekarang ni..
arghh..
Izzat betol2 tekanan sekarang ni..
kes Bahan pun tak setel lagi..tambah plak satu lagi ni..
adoi..
dah laa..Izzat da x tao nak tulis ape..
fikiran bercelaru buat masa ni..
harap2 Izzat tabah hadapi ape jua yang bakal terjadi lagi lepas ni..

nota jari : sabar jek laa…banyak betol dugaan..
nota jari 2 : ni awek kesayangan no 2 tao..no 1 sehat2 jek tengah bercuti..no 2 ni yang tak bernyawa~

-Izzat Ismail-

Permalink 2 Comments

Bahan Oh Bahan~

May 26, 2009 at 8:55 am (Uncategorized)

Cepat nye masa berlalu..
rasa macam baru semalam jek kenal..
tahun ni cukup 5 tahun perkenalan kami..
Izzat memanggilnye dengan panggilan Bahan..
name timang2an yang Izzat berikan..
nampak manje tak name tu..?ahaks 😛
mengimbas kembali 5 tahun yang lepas..
detik perkenalan kami bermula ketika Izzat tamat SPM dulu..
kali pertama berjumpe..Izzat sangat teruje melihat kekacakan si Bahan ni..
errkk..Izzat bukan GAY Oke!
sejak dari tu..kami mula berkawan rapat..
kemana saja Izzat pergi..Bahan ikut gak..da memang jadi member kamcing ar ni senang cakap..
teringat Izzat masa dulu2..
yer ar..umur belasan tahun lagi..
bila si Bahan ajak kuar malam..sure Izzat tak lepas..
mak tak bagi..
katanye da malam2..elok dok umah..
huhuhu..tapi biasalah..darah muda..
bila datang degilnye..Izzat sneak out gak kuar dgn si Bahan ni..huhuhu

Persahabatan kami ni..memang sgt akrab..
Bahan kenal jek semua kawan2 Izzat..GF Izzat..semua dia kenal..
kadang2 Bahan ikut gak kalau Izzat kuar sekali dgn kawan2 or GF..
kawan2 n GF pun takde hal kalau Bahan ikut sekali..
cume kadang2 adalah segelintir dua yang takmo Bahan ikut..
katanye buat semak jek..
kesian Bahan…
huhuhu..

Pejam celik pejam celik..
da 5 tahun da rupenye usia persahabatan kami ni..
tergolek terlentang..susah senang semua kami lalui bersama..
semalam..
Bahan sakit tenat..
sebenarnye da lame da Bahan ni sakit..
tapi tu laa..
diam jek..
Izzat pun x sedar yang Bahan ni da sakit teruk..
sampailah semalam..
tiba2 jek Bahan pitam..
haih..
naseb tak rebah..
Izzat pun bawak laa Bahan pergi jumpe doc..
Doc kata kecederaan Bahan ni parah..
kena bawak pi hospital..
doc cakap..Bahan kena jalani pembedahan..
hampir terduduk Izzat kat situ..
adeh..
ape jadi kat Bahan ni..
Izzat da tak keruan da ni..
siang malam tido terkenangkan si Bahan ni..
adoi..
hari ni Izzat pergi jumpe doc tu..
da lame tak naek teksi..
damn..tunggu teksi macam haremmm..
lame giler tunggu Oke!
dapat plak teksi yg x gune meter..
haih..takpelaa..demi nak jumpe Bahan..
sampai jek sane..Izzat terus dapatkan doc tu..
doc cakap..hari ni baru dapat hantar Bahan ke bilik pembedahan..
adoi..
doakan jek laa Bahan selamat menjalani pembedahan tu..

nota jari : korang jgn nak suspen lebey2 dari aku plak..Oke!

-Izzat Ismail-

Permalink 5 Comments

Nelson & Jane Wedding

May 25, 2009 at 9:29 am (Uncategorized)

IMG_6157

Event : Nelson & Jane Wedding
Venue : Aya Church, Summit Hotel, Subang
Date : 9th May 2009
Official Photographer : Akmal Adanan
Tagger : Izzat Ismail,Shairulfaiz,Ajib,Mior

Sori coz lambat update entry ni..huhuh..da nak ujung bulan baru laa berkesempatan nak update..Actually event ni bukan job Izzat..Izzat hanya membantu Akmal Adanan selaku Official Photographer utk event ni…Event kali ni baru lagi utk Izzat..coz ianya bukan malay wedding yang biasa Izzat shoot tu..so memang banyak yang Izzat perlu belajar lagi untuk improve skill2 yang masih belom mantap lagi. Thx a lot to Akmal Adanan kerana memberi peluang kepada Izzat untuk sama2 belajar untuk task kali ni..
Oklah..kat bawah ni sebahagian gamba2 yang Izzat sempat shoot and update dalam blog ni..dari dorang rehearsal sampai laa majlis dorang berlansung..

IMG_6070

IMG_5969

IMG_5964

IMG_6161

IMG_6165

IMG_6172

IMG_6193

IMG_6326

IMG_6325

IMG_6242

IMG_6202

IMG_6256

IMG_6214

IMG_6280

IMG_6315

IMG_6349
very nice shot from Akmal Adanan(thx mal ajak aku shoot)

Orait geng..setel suda Izzat upload entry Nelson & Jane ni..huhuhu..sori laa tak banyak gambar sangat..ape2 pun Izzat akan sentiasa memperbaiki kelemahan diri untuk menjadi yang terbaek lagi..hope korang semua sentiasa support Izzat untuk terus maju lagi dalam bidang photography ni..Oke!

nota jari : motor kena overhaul..melayang RM875..haih!

Izzat Ismail | Pictures
Inquiry : izzat.ismail[at]bigeyesstudio.com
Contact : 019.616.9808 | 017.318.7013
YM ID : ninjad08[at]yahoo.com

Permalink 9 Comments

Kerja Pun Nak Memilih~

May 16, 2009 at 6:32 pm (Uncategorized)

Hollaa2…entry kali ni tak banyak sangat nak bebel..takde idea..ehehehe..lagi pun time tengah taip ni pun pukul 2.30am daa..haih..mamai2 blur2 jek Izzat ni..hari ni Izzat penat sikit…baru balek dari function Majlis Hi-Tea Hari Ibu anjuran Perkim Ulu Kelang..kena jaga booth lagi..tapi penat2 pun..berbaloi laa…yelaa..buat kerja kenalah ikhlas..barulah berkat sikit..selagi kita mampu buat kerja..kita buat..jangan nak memilih2 sangat..ada sesetengah orang ni..terlalu memilih kerja sangat..haih..bagi Izzat..ape2 kerja yang ada..yang kita mampu buat..kita buat..selagi hasil yang kita dapat tu HALAL! kan susah kalau terlalu memilih kerja..yelaa..kalau da itu tak nak buat..ini tak nak buat..mane plak kita nak dapatkan duit..nak tampung makan minum kita kan..sekarang ni Izzat tengah cuba sedaya upaya..bekerja keras..sebab Izzat nak invest duit sikit..huhuhu..nak invest untuk ape..??haa..tu laa..Izzat cadang nak invest sikit duit untuk beli lens Canon 70-200..hui..memang kena ikat perot gak ar nak angkat lens ni..tapi takpe..memang berbaloi kalau invest..wokeh laa..Izzat da ngantok da ni haa..tak larat da ni rasanye..dah pukul berapa da..kang kol 11am kang nak kuar pi Mid Valley plak..huhuhu..

Izzat Ismail | Pictures
teaser Majlis Hi-Tea Hari Ibu 2009 anjuran Perkim Ulu Kelang

nota jari : minggu ni da start kerja keras..haih..wish me luck!
nota jari lagi : owh ya..sebelom ape2..Izzat nak bagitao yang entry ni Izzat takde tujukan khas kat sape2..Izzat tulis ni umum..kalau ada sesiapa yang terasa..Izzat minta maaf..harap maklum~

Izzat Ismail | Pictures
Inquiry : izzat.ismail[at]bigeyesstudio.com
Contact : 019.616.9808 | 017.318.7013
YM ID : ninjad08[at]yahoo.com

Permalink 5 Comments

Selamat Hari Guru

May 15, 2009 at 10:49 am (Uncategorized)

Esok bersamaan dengan 16 May 2009 merupakan tarikh sambutan Hari Guru..Hari untuk kita menghargai jasa-jasa guru-guru yang pernah mengajar kita..banyak beno rasanye jasa-jasa guru ni..tanpa mereka..mungkin kita tak sampai ke tahap yang kita capai sekarang ni. Pejam celik pejam celik..sedar tak sedar..da 5 tahun da rupenye Izzat meninggalkan zaman persekolahan ni..rasa macam baru jek lagi abes SPM..hehehe..

Dulu masa sekolah..Izzat ni sangat nakal..da laa nakal..malas belajar pulak tu..nak-nak plak subjek Math..haih..tah nape laa benci sangat kat Math..rasanye ramai lagi kat luar sane yang sependapat dengan Izzat kot..eheheh..apsal ek tak suke Math..? Erm..dulu masa Izzat darjah 1 & 2..Izzat sekolah kat KL area Pandan Jaya..pastu masuk darjah 3..dah pindah Klang..so Izzat masuk Sekolah Rendah Kebangsaan Teluk Pulai sampailah abes darjah 6..masa tingkatan 1 plak..Izzat sekolah kat SMK Methodist (ACS) Klang…ahaa..yang ni sekolah lelaki..haih..busan seh sekolah takde pompuan..tengok semua lelaki jek..huhuhu…Izzat sekolah kat ACS ni sampai tingkatan 3 jek..coz masuk tingkatan 4 da pindah masuk Sekolah Teknik Klang plak dalam kursus Binaan Bangunan..huhuhu..sebenarnye Izzat tak minat pun..ni semua gara-gara ikut kawan laa ni..kawan yg minat Binaan Bangunan ni..so Izzat pun follow..dengan harapan masuk sekolah tu ada perempuan..ahahaha..last2 kawan Izzat tak dapat..haih..terpakselah Izzat teruskan gak..

Memang agak culture shock gak ar..eheheh..kelas Izzat ada 20 orang murid jek..6 lelaki..yg laen semua perempuan..haih..dari tak minat tu kan..bila da lame-lame belajar tu..timbul da minat tu..Izzat suke buat Lukisan Binaan Bangunan..suke buat kerja-kerja amali kat bengkel..buat tembok laa buat kerja kayu laa..memang best..tapi yang tak best..huhuhu..tang teori dia..haih..fail! Macam-macam kenangan pahit manis Izzat sepanjang bersekolah dari darjah 1 hinggalah ke tingkatan 5..kalau nak tulis semua kat sini..rasanye..bosan kot korang nak bace..ehehehe..erm..Izzat teringin nak pergi sekolah Teknik Klang tu balik..nak jumpe cikgu-cikgu yang pernah mengajar Izzat dulu..1 fine day nanti..Izzat nak pergi lah..hope dorang masih mengajar lagi kat sekolah tu..

Orait babe..kat bawah ni laa last picx kenangan Izzat sewaktu belajar di SMK Teknik Klang..tengok ar..semua gadis2 jek..ahahaha..

5 Binaan Bangunan Teknik Klang batch 03/04

p/s : kalau korang semua handal-handal belaka..cuba teka..Izzat yang mane satu..huhuhu

nota jari : Cikgu Puan Ratna Dewi..cikgu cakap saya da abes sekolah nanti jual burger jek kan?nah..tanggapan cikgu salah..huhuhu..

Izzat Ismail | Pictures
Inquiry : izzat.ismail[at]bigeyesstudio.com
Contact : 019.616.9808 | 017.318.7013
YM ID : ninjad08[at]yahoo.com

Permalink 7 Comments

Dinner Malam Sinar Penghargaan PRS Unisel 2009

May 7, 2009 at 4:47 pm (Uncategorized)

IMG_2089

Event : Malam Sinar Penghargaan PRS Unisel 2009
Venue : Prescott Hotel,Klang,Selangor
Date : 2 April 2009
Time : 8.00pm-12.00pm

Actually ni gambar lame..Izzat baru teringat pasal gambar ni..huhuhu..so ape lagi..tengah busan2 malam ni..edit2 sikit..upload laa..huhuhu..Event ni adalah event malam sinar penghargaan bagi student Unisel yang masuk persatuan PRS atau lebih dikenali dengan Pembimbing Rakan Siswa..erm..Izzat pun tak berape sure sangat pasal event ni..actually Izzat just join jek event ni coz Izzat memang suke pergi dinner2 kat Unisel..masa Izzat join dinner ni pun,Izzat bukan lagi student Unisel..saje jek menggatal nak join..

IMG_2098
huhuhu..ni le Naib Cancelor baru Unisel..baru laa Izzat tao..huhuhu

IMG_2124
ahaa..yang ni plak penyanyi terkenal kat Unisel..asal buat pertandingan jek..dia jek menang..huhuhu

IMG_2120

IMG_2113

IMG_2152

IMG_2175
yang bro kat tengah ni lah peneraju utama persatuan Pembimbing Rakan Siswa ni..tanpe dia..x jadi lah dinner ni

IMG_2093

IMG_2146
alamak geng..sori beb..tak dapat nak cover semua..ada table block..haish

Owh..lupe nak bagitao..Izzat bukanlah official photographer untuk dinner ni..Izzat saje2 jek shoot..huhuhu..nway..thx lah kat semua2 yang sudi bergambo sakan depan camera Izzat malam tu..haih..sakan beno dorang ni bergambo..huhuhu..oklaa..tu jek dari Izzat..gambo2 laen x dapek nak upload..huhuhu..mane yang ada jek laa ek~

IMG_2094

p/s : Nah cik Ninnah..gambo yang anda dok sakan pose itu hari..ehehehe

Izzat Ismail | Pictures
Email : izzat.ismail[at]bigeyesstudio.com
Contact : 019.616.9808 | 017.318.7013
YM ID : ninjad08[at]yahoo.com

Permalink 2 Comments

Musim Mengawan Kembali Lagi

May 2, 2009 at 8:12 am (Uncategorized)

Salam semua..ni lagi satu entry yang Izzat sempat update..da lame terperuk dalam harddisk gambar2 ni..huhuhu..erm..sekarang da masuk bulan 5 dah..sekejap jek..pejam celik pejam celik dah nak cuti sekolah dah..macam biasa lah..bila cuti sekolah jek..ramailah photographer senyum sebab ramai yang booked untuk shoot masa majlis kawen nanti..Izzat pun tak terkecuali..huhuhu..hope bakal2 pengantin kat luar sana dapat membuat pilihan yang tepat dalam memilih photographer anda~

Wokeh lah..cut the crap..Pictures time…
Majlis akad nikah dan sanding Zureen & Yus ni Izzat shoot kat kediaman Zureen di Sentul..mereka ni adalah kawan officemate Izzat masa belajar di MMU..sepatutnye majlis belah Yus kat Ipoh..Izzat shoot hari ni..tapi di sebabkan atas sebab2 tertentu..Izzat hantar wakil jek pergi shoot…so here some of my not very talented pictures of Zureen & Yus wedding on that day..enjoice~

IMG_2672

IMG_2606

IMG_2930

IMG_2922

IMG_2756

nota jari : harap2 rejeki mencurah2 tahun ni..amin~

Izzat Ismail | Pictures
Email : izzat.ismail[at]bigeyesstudio.com
Contact : 019.616.9808 | 017.318.7013
YM ID : ninjad08[at]yahoo.com

Permalink 8 Comments

Next page »